جو دو سرگیاهی یکساله از خانوادهی گندم است که ارتفاع آن به یک متر میرسد. میوهی آن خوشهای و دراز و دارای غلافی دوسر است. این گیاه تا پانزده سال قبل به عنوان علف هرز شناخته میشد. امروزه نیز در ایران به طور گسترده کشت نمیشود. برای اولین بار در شهر اصفهان به طور زراعی کشت شد. جو دو سر منبع خوبی از انرژی، پروتئین و چربی برای انسان است.
جو دو سر طبیعت معتدل دارد.
قسمت مورد استفاده: میوه
جو دوسر مقوی اعصاب است .
ضدعفونیکننده و تقویتکنندهی بدن است.
مدر و ملین است و یبوست را برطرف میکند
.مقوی قلب و خون است .
تسکین دهندهی درد است
اگزما را درمان میکند ووارد دیگری که می توان اشاره کرد آ می باشدو بالاخره استفادهی مکرر از این گیاه از سرطان جلوگیری میکند. جو دو سر چه به صورت آرد شده چه به شکل حلیم و آش، به علت داشتن ویتامینهای گروهB به افرادی که دچار ضعف حافظه هستند کمک میکند.
همچنین اثر آن در درمان افسردگی به اثبات رسیده است.
آرد جو دو سر منبع خوبی از نظر پروتئین با ارزش غذایی بالاست که در تهیهی نان مورد استفاده قرار میگیرد.
مصرف نان جو دو سر موجب کاهش قند،کلسترول،HDL و LDL خون میشود.
نانهای سبوسدار مانند سنگک و نان جو به دلیل دارا بودن مقدار کافی ویتامینB1 نقش بسیار مهمی در کاهش اضطراب دارند. مصرف این نانها یک هفته قبل از فعالیتهای استرسزا (مانند: زایمان، کنکور، امتحان رانندگی…)، همچنین برای افرادی که دچار سوء هاضمه هستند و خانم هایی که مشکلات و درد پیش از قاعدگی دارند بسیار مفید است.
برای لاغر شدن روزانه نان جو دو سر بخورید.
اسید اوریک: جوانهی جو دوسر مصرف کنید یا از جودو سر سوپی بپزید و میل کنید.
تقویت و رشد مو: صد گرم جو دوسر را برشته کنید تا قهوهای شود. سپس آن را آسیاب کنید و همراه با مقداری شیر روی سر قرار دهید و حداکثر سه ساعت بعد بشویید. همچنین مصرف خوراکی جو دوسر نیز مؤثر است.