هلیله میوه درختی است که بیشتر در هندوستان و بنگلادش می روید و چند نوع است. درختی که میوه آن درشت است هلیله کابلی نام دارد، درختی که میوه آن متوسط و زرد است هلیله زرد،درختی که میوه آن سیاه است هلیله سیاه و درختی که میوه آن ریز است هلیله زیره ای نامیده می شود. هلیله زرد نسبت به سایر انواع آن خواص درمانی بیشتری دارد و طبع آن سرد و خشک است.
خواص:
- دافع سودا و بلغم
- مقوی معده
- ضد یبوست
- ضد پا درد
- ضد اختلالات کبدی
- ضد انگل روده
نحوه مصرف:
ابتدا آن را شسته و سپس پوست آن را جدا کرده و گوشت و پوست هلیله را مصرف می کنیم.