طب نما ، مرجع تخصصی ارائه محصولات گیاهی ***** خرید بیش از 100 هزار تومان ارسال رایگان ***  مشاوره تخصصی رایگان *** تمامی محصولات دارای مجوز از سازمان غذا و دارو می باشند
 


 
آخرین بروزرسانی در امروز۱۰-۰۲-۱۳۹۶ ساعت ۲۲
  •   
  •   
    • طب سنتي از دیدگاه ائمه(ع)
      • چند اصل کلی مهم در طب اسلامی
      • اهمیت پزشکی از نظر اسلام
      • تغذیه در قرآن و حدیث(1)
      • ​تغذیه در قرآن و حدیث(2)
      • طب غذا از منظر امام صادق (ع)
      • اقسام خواب ها (وقت خواب):
      • تأثیر تغذیه بر اخلاق
      • آداب خوردن میوه در اسلام
      • تغذیه دوران بارداری در آموزه‌های دینی
      • مواد غذایی معجزه‌گر قرآنی
      • خواص حبوبات در بیان امام رضا (ع)
      • میوه ها و خوراکی های بهشتی
    • اعضاي بدن
      • كبد
      • قلب
      • كليه
      • مثانه
      • معده
      • ريه
      • صفرا
    • پوست
      • انواع پوست
      • بيماري هاي پوست
    • خواص
      • خواص درمانی بی نظیر روغن کنجد
      • عرقيات گياهان دارويي و معطر
      • انواع عسل
      • دارچين
      • گل گاو زبان
      • والك
      • سير كوهي، ثوم‌الحيه يا اسقورديون
      • اسفلنج، يمينه، ريش‌بز خالدار و. . .
      • مرزه
    • مضرات
      • مضرات پنير
    • گياهان دارويي
      • گياهان دارويي
      • گياهان دارويي و آرايش و زيبايي
      • جمع اوري گياهان دارويي
    • درمان گياهي
      • بيرنگ كردن كك و مك صورت
      • نرم كننده پوست و زيبايي صورت
      • ماسك هاي صورت گياهي
      • ماسك براي چين و چروك صورت
      • ماسك تقويت كننده پوست صورت
      • ماسك ترميم پوست صورت هاي چرب
      • لوسيون هاي گياهي
      • لوسيون پاك كننده پوست صورت
      • لوسيون تقويت كننده پوست صورت
      • رفع جوش هاي سرسياه روي صورت
      • رفع عرق زير بغل
      • براي رفع عرق پا
      • رنگ كردن موها
      • طرز تيره كردن رنگ موها
      • طرز روشن كردن موها
      • جلوگيري ار ريزش موي سر
      • جلوگيري از كپك زدن مو
      • حمامهاي تقويت كننده پوست بدن
      • جوشانده حمام، تقويت كننده پوست
      • كيسه دارويي جهت حمام درماني
    • مزاج ها
      • درباره
      • چگونگي شناخت مزاج
      • آزمون مزاج شناسي
      • بلغم، مزاج سرد و تر
      • دم، مزاج گرم و تر
      • صفرا مزاج گرم و خشک
      • سودا،سرد و خشك
      • تصاوير
    • درمان
      • درمان ساده
      • مراقبت از مو ، مشكلات مو
      • مراقبت از پوست ، مشكلات پوست
      • زيبايي
      • تناسب اندام
    • شناخت عسل اصل
  •   
    • ایران
    • جهان
    • ورزشي ايران
    • ورزشي جهان
    • جداول و نتايج
    • ... از زندگي
    • سرگرمي
    • سلامتي - تصاوير
    • ورزشي - تصاوير
    • سرگرمي - تصاوير
    • درمان اورژانسي
    • آيا ميدانيد؟
    • لینک های مفید
  •   
  •   
  •   
 
شناخت عسل اصل

تقلب در عسل و راه های تشخیص آن

اگر عسل از خصوصیتهای خاص استانداردهای كیفی قانونی خود تجاوز نماید، اكثراً تقلبهای ساده را می توان در آن مشاهده نمود. برای مثال مقدار ساكارز بالای 8 درصد نشان‌دهنده اضافه نمودن شكر ساده یا شكر چغندر قند یا شهد ذرت با اسید هیدرولیز شده به آن است كه مقدار HMF بالا می‌رود. البته نسبتهای فروكتوز به گلوكز در این مورد شبیه به عسل باقی می‌ماند (200 > HMF).

معمولاً این تقلب به دو صورت انجام می گیرد :

الف) تغذیه زنبور عسل با شکر : به هنگام فصل شهد گل ها و زمانی که جریان شهد از بیرون کندو جریان دارد، بعضی افراد جهت سود جویی بیشتر یا عدم مدیریت کافی زنبورستان (عدم شناخت علمی) اقدام به تغذیه کندو با شربت شکر می کنند که این عمل تقلب در عسل محسوب می شود. با انجام آزمایشات متعدد که یکی از آنها اندازه گیری ساکارز (قند شکر) در عسل است، می توان به این موضوع پی برد. میزان ساکارز در عسل طبیعی در ایران نباید بیشتر از 5 % باشد، ضمناً تغذیه معمولاً در فصل پس از برداشت عسل در پاییز جهت ذخیره غذایی زنبوران در زمستان امر عادی محسوب می شود و این تغذیه گاهی نیز در ابتدای فصل بهار جهت کمک به رشد کلنی نیز انجام می شود، که در هر دو شربت شکر فوق توسط زنبور مصرف می شود و وارد عسل برداشت شده نمی شود.

ب) بعضی افراد نیز بدون دخالت زنبور، با شکر و آب و اسانس خود به صورت پنهانی اقدام به ساخت عسل می نمایند و اقدام به عرضه آن با ادعای طبیعی بودن محصول می کنند، این ماده را علاوه بر تشخیص آزمایشگاه تا حدی می توان از عسل مرغوب زنبورداران تشخیص داد. عسلدست ساز با گذاشتن در دهان مانند آب نبات سفت باقی می ماند و دیر حل و جذب می شود ولی عسل طبیعی سریعاً آب را به خود جذب می نماید. عرضه این ماده علاوه بر ضایع کردن حرفه زنبورداری باعث به خطر افتادن سلامت مصرف کنندگان می شود.

به گفته یکی از متخصصان :

مصرف کننده ایرانی به ویژه تهرانی عسل خوب، خالص و طبیعی را عسلی می دانند که رنگ آن کهربایی تیره یا همانند عقیق باشد، سفت بوده و اصطلاحاً کش بیاید، اگر 24 ساعت در یخچال بماند (شکرک نزند)، اگر قاشقی از آن برداشته شود قطراتی که از آن سرازیر میشود، به صورت باریکه ای ممتد باشد و قطع نشود، عده ای هم تکنیک های خاصی بکار می برند که پایه و اساس آن معلوم نیست، مانند کبریت گرفتن کنار عسل، ریختن چند قطره روی روزنامه و ..... هیچ کدام از این عقاید، ارتباطی با عسل از نظر طبیعی یا تقلبی بودن و شکرک زدن آن نداشته ندارد و از نظر عسل شناسان و علم تغذیه به طور کلی مردود است. لازم به ذکر است که تشخیص عسل طبیعی و تقلبی به کمک انگشت، قاشق و مزه و.... غیر ممکن بوده و فقط به عهده آزمایشگاه می باشد.

روش تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی

1- عسلی که توسط زنبور عسل تولید شده باشد از هنگامی که در دهان قرار می گیرد توسط مخاط دهان و رگ های زیر زبانی جذب می شود و این مسئله به خوبی قابل درک است. برعکس عسل هایی که دست ساز هستند مانند آب نبات روی زبان مانده و خیلی دیرتر شروع به حل شدن می نمایند. توجه کنید که با این روش نمی توان عسلی را که از طریق تغذیه زنبور عسل با شکر تولید شده را تشخیص داد.

2- هر چقدر هم که رنگ عسل طبیعی روشن باشد، نمی توان از پشت شیشه آن چیزی را مشاهده نمود. به دلیل کلوئیدی بودن عسل طبیعی، نور به طور مستقیم از آن عبور نکرده و تصاویری که از پشت شیشه دیده می شود بسیار ناواضح و نامشخص است، در صورتی کهعسل تقلبی که از باتکا (گلوکز تجاری) تهیه شده مانند شیشه رنگی عمل کرده و به راحتی می توان اشیا را از پشت آن دید.

3- عسل هایی که با گلوکز تجاری تولید شده اند (تقلبی)، هیچ گاه شکرک نزده و همانطور شفاف باقی می مانند. البته پس از مدتی مانند نبات رنگی به صورت یک پارچه سفت شده و حتی با چاقو هم نمی توان آن ها را از ظرف خارج ساخت. با این تفاصیل تنها می توان عسل های دست ساز را از عسل زنبور تفکیک کرد. اما برای شناخت عسل تغذیه ای هیچ راهی به جز آزمایشگاه وجود ندارد.

4- روشهای ساده موجود برای جستجوی تقلبی بودن عسل بدون ابزار آزمایشگاهی براساس مزه، چسبندگی یا خاصیت حلالیت در آب سرد می‌باشد. اگر قطره‌ای از عسل طبیعی در آب سرد ریخته شود، حالت چسبندگی خود را حفظ نموده و به سرعت حل نمی‌گردد، این حالت بیشتر در عسل خالص روی می‌دهد. این موضوع به وضوح در مقابل نور در زمینه‌ای تیره قابل رویت است. اگر لبه‌های قطره یا رشته جریان باریك عسل در زمان ریزش از هم بپاشد، احتمالا عسل تقلبی یا حاوی مقدار زیادی آب است. در هر حال بایستی از دیگر عسلها جدا نگهداری شود تا آزمایشهای دقیقتری در روی آن صورت گیرد.


پارامترهای مهم در برگه جواب آزمایش عسل

بهترین راه شناخت عسل مرغوب کدام است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که تشخیص عسل مرغوب به صورت چشمی و تجربی، کار چندان آسانی نیست علی الخصوص برای کسانی که با زنبور و زنبورداری سر و کار ندارند. بهتر است این کار در آزمایشگاه گیرد. آزمایشات زیر طبق استاندارد ۹۲ برروی نمونه عسل انجام می شود:

۱-اندازه گیری درصد قندهای احیاء کننده:

میزان قندهای احیا کننده عسل حداقل باید ۶۵ درصد باشد و اگر این مقدار حدود ۷۵ – ۷۰ درصد شود، در حالی که درصد ساکارز کمتر از ۳ درصد باشد، می توان از کیفیت عسل مطمئن بود.

 ۲-میزان PH عسل:

میزان PH عسل باید حداقل ۳٫۵ باشد و این مقدار تا حدود ۶ هم گزارش شده است.

 ۳-تعیین فعالیت دیاستازی عسل:

تست دیاستاز عسل باید مثبت باشد، یعنی عسل حرارت ندیده است. فعالیت دیاستاز ( DN ) , یک فاکتور کیفی است که در اثر ماندگاری عسل و حرارت تغییر میکند و نشانگر تازه بودن یا حرارت ندیده بودن عسل میباشد. حداقل استاندارد میزان فعالیت دیاستاز ۸ است .

 ۴-درصد مواد معدنی ( خاکستر ):

این مقدار باید حداکثر به ۰٫۶ درصد محدود شود.

۵-تعیین هیدروکسی متیل فورفورال HMF:

HMF فاکتور اصلی در تعیین کیفیت عسل و عامل نشان دهنده حرارت دیدگی عسل میباشد. در عسل های تازه عملاً هیدروکسی متیل فورفورال (HMF ) وجود ندارد، اما با ماندن عسل در آن ایجاد شده و بتدریج افزایش می یابد و بستگی به PH عسل و درجه حرارت محل ذخیره کردن دارد. حداکثر میزان پذیرفته شده HMF توسط کدکس ۶۰ میلی گرم در کیلوگرم است. ذخیره عسل در کشورهای گرمسیر باعث افزایش HMF میشود. لذا پیشنهاد افزایش میزان حداکثر گردیده است . آخرین پیشنهاد داده شده توسط اتحادیه اروپا میزان استاندارد حداکثر ۴۰ میلی گرم در کیلوگرم میباشد.

۶-اندازه گیری درصد ساکاروز:

این پارامتر یکی از رایج ترین پارامترهایی است که در آزمایش عسل به آن توجه می شود. اهمیت آن تا به اندازه ای است که چنانچه ساکارز عسلی زیر ۲ درصد باشد، فرد صاحب عسل ادعا می کند که عسل او حتما دارای کیفیت بالایی هست و شاید این گفته هم پر بیراه نباشد!!!

اما برای اطمینان از کیفیت عسل باید پارامترهای مختلف مقایسه گردد. و همان طور که در بالا اشاره شد چنانچه در نمونه عسلی هم درصد قندهای احیا کننده بالای ۷۵ باشد و هم درصد ساکارز زیر ۳ ، تا حدود زیادی می توان از کیفیت آن عسل مطمئن شد.

در ایران حداکثر درصد ساکارز مورد قبول ۵ درصد می باشد. در صورتی که در اثر تقلب در مناطقی که قیمت شکر ارزان است برای تقلب به عسل شکر اضافه شود ساکاروز عسل بیشتر از حد ذکر شده میگردد که توسط ازمایش فهلینگ و توسط دستگاه ساکرامات در آزمایشگاه می توان به میزان ساکاروز عسل پی برد.

 ۷-تعیین نسبت فروکتوز به گلوکز:

چنانچه نسبت فروکتوز به گلوکز عسل بیش از یک باشد، یعنی اینکه زنبورها از گل تغذیه کرده اند. میزان فروکتوز عسل حدود ۳۸درصد و گلوکز حدود ۳۰درصد می باشد. جهت تشخیص خلوص عسل تعیین نسبت بین قندهای فروکتوز و گلوکز دارای اهمیت است چون این نسبت در عسل های طبیعی و عسلهای مصنوعی متفاوت است.

در عسل های طبیعی و خالص نسبت فروکتوز به گلوکوز حدود ۱ تا ۱٫۲ و این نسبت در عسل های مصنوعی کمتر از ۰٫۹۵ می باشد. البته استاندارد ایران مقدار ۰٫۹ را هم برای این نسبت می پذیرد.

 

کالاهای پیشنهادی
قرص تنظیم وزن اسپیرولینا
53,000
48,000

صابون كامليا (معمولي)
9,000
8,200

روغن شترمرغ مهرباني
18,000
15,800

عسل گون كنار
42,000
38,000

عصاره گیاهی کاسیا
12,000
11,670


جهت مشاوره  و یا خرید محصول شماره تماس خود را وارد فرمایید
​با شما تماس میگیریم

کسب درآمد از طب نما
 

تلگرام
اینستاگرام
فروشگاه
 
       
 
عضویت در خبرنامه
لغو عضویت
 

© حقوق کپی برداری برای طب نما محفوظ می باشد . طراحی و برنامه نویسی توسط شرکت صبا عصر دانش