blog photo

در مورد تنبلی تخمدان چه می دانید ؟

۱۱:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳

تنبلی تخمدان چیست؟

تنبلی تخمدان به معنای این است که فرد مبتلا تعدادی کیست کوچک یا کیسه های پر از مایع در تخمدان خود رشد دارد. این کیست ها مضر نیستند، اما می توانند منجر به عدم تعادل در سطح هورمون ها شوند. زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک همچنین ممکن است تغییر در چرخه قاعدگی، افزایش سطح آندروژن (هورمون جنسی)، رشد بیش از حد مو، آکنه و چاقی را تجربه کنند. علاوه بر بسیاری از بیماری های مرتبط با تخمدان پلی کیستیک، تخمدان پلی کیستیک شایع ترین علت ناباروری در زنان است. زیرا این بیماری می تواند از تخمک گذاری جلوگیری کند. در زنانی که می توانند با تخمدان پلی کیستیک باردار شوند، میزان سقط جنین، دیابت بارداری، فشار خون بالا ناشی از بارداری و زایمان زودرس بیشتر است.

علت ایجاد تنبلی تخمدان چیست؟

در حال حاضر، هیچ علت شناخته شده ای برای تنبلی تخمدان وجود ندارد. با این حال، این بیماری می تواند با انسولین اضافی موجود در بدن و ژنتیک مرتبط باشد.

علائم تنبلی تخمدان کدامند؟

به غیر از وجود کیست در تخمدان ها که تنها به وسیله ی آزمایش توسط پزشک قابل مشاهده است، علائم تنبلی تخمدان شامل موارد زیر هستند:

قاعدگی های نامنظم

سطح آندروژن بالا

آپنه خواب

سطح استرس بالا

فشار خون بالا

برچسب های پوستی

ناباروری

آکنه ، پوست چرب و شوره سر

کلسترول بالا و تری گلیسیرید

خستگی

طاسی الگوی زنانه

مقاومت به انسولین

دیابت نوع ۲

درد لگن

افسردگی و اضطراب

افزایش یا کاهش وزن به صورت قابل توجه

رشد بیش از حد مو در صورت و بدن، معروف به هیرسوتیسم

کاهش میل جنسی

 

درمان بیماری تنبلی تخمدان

هیچ درمان قطعی برای تنبلی تخم دان وجود ندارد، اما نگران نباشید. پزشک متخصص زنان می تواند روند رشد بیماری و علائم آن را کنترل کند. اگر شما قصد داشته باشید باردار شوید، و یا عوارض ناشی از تنبلی تخمدان مانند دیابت و یا بیماری های قبلی را تحت تاثیر قرار دهید، چندین گزینه درمانی توصیه شده وجود دارد، از جمله:

 

قرص های جلوگیری از بارداری: این ها می توانند به تنظیم هورمون ها و قاعدگی کمک کنند.

داروهای دیابت: این داروها در صورت لزوم به مدیریت دیابت کمک می کنند.

داروهای باروری: در صورت تمایل به بارداری، این دارو ها شامل استفاده از کلومیفن (کلومید) ، ترکیبی از کلومیفن و متفورمین یا گنادوتروپین های تزریقی، مانند داروهای محرک فولیکول (FSH) و هورمون لوتئین ساز (LH) است. در شرایط خاص ، لتروزول (فمارا) ممکن است توصیه شود.

درمان های باروری: این موارد شامل لقاح آزمایشگاهی (IVF) یا لقاح است.

رشد بیش از حد موها با داروی اسپیرونولاکتون (آلداکتون) یا افلورنیتین (وانیکا) کاهش می یابد. فیناستراید نیز ممکن است توصیه شود ، اما نباید توسط زنانی که ممکن است باردار شوند، استفاده شود.

هر کسی که از اسپیرونولاکتون استفاده می کند ، به دلیل خطر نقص مادرزادی در صورت مصرف در دوران بارداری ، باید از کنترل بارداری استفاده کند. شیردهی با این دارو توصیه نمی شود.

 

    (

    مشاوره رایگان

    )

    خانه

    ۰

    سبدخرید

    جستجو