سیر سیاه چیست ؟
۱۲:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۷/۱۰
سیرسیاه چیست؟
سیرسیاه نوعی سیر است که از طریق فرآیند تخمیر طبیعی و با قرار دادن سیر تازه درشرایط رطوبت و حرارت متناوب برای مدت زمان طولانی، به دست میآید. این فرآیند باعثتغییر رنگ سفید سیر به رنگ سیاه و تغییر در طعم و عطر آن میشود.
سیرسیاه در طعم کمی شیرینتر و ملایمتر از سیر سفید است و تندی آن چندان اذیتکنندهنیست. همچنین نسبت به سیر تازه، بوی زنندهای ندارد. این نوع سیر بهخاطر اینکهکمی مزه شیرینتری نسبت به سیر سفید دارد و البته نرمتر هم شده، به عنوان «سیرکاراملی» نیز شناخته و توصیف میشود.
این نوعسیر علاوه بر طعم و عطر خاص خود، فواید بیشتری برای سلامتی دارد. به عنوان مثال،سیر سیاه حاوی آنتیاکسیدانهای بیشتری است و این احتمال وجود دارد که در مقایسهبا سیر تازه، خواص ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد سرطانی بیشتری داشته باشد.
نکتهمهم اینجاست که نباید خودتان سعی کنید سیرهای تازه را به سیر سیاه تبدیل کنید، چونفرایند انجام این کار بسیار کنترلشده انجام میشود
خواصسیر سیاه برای سلامتی بدن چیست؟
سیرسیاه یکی از اصلیترین غذاهای آسیایی است و طی یک فرآیند تخمیر یک ماهه درست میشود.برای همین اگر کمی درباره غذاهای کره جنوبی یا ژاپن مطالعه کنید، متوجه خواهید شدکه تقریباً در تمام دستورغذاهایشان از این ماده استفاده میکنند.
1 ضد سرطان
آنتیاکسیدانهای موجود در سیر سیاه، تقریباً دو برابر سیر تازه است که نشان از خاصیتضدسرطانی این نوع سیر دارد. مقدار بالای آنتی اکسیدانهای سیر سیاه میتواند با رادیکالهای آزاد کهعلت بروز سرطان میشوند، مبارزه کنند و از بروز بیماریهایی مانند آلزایمر وبیماریهای قلبی جلوگیری کنند.
2 ضد التهاب
تحقیقاتنشان داده که سیر سیاه دارای خواص ضد التهابی قوی است و مصرف آن میتواند در کاهشالتهابهای مزمنی مانند التهاب مفاصل، التهاب روده و سایر حالتهای التهابی بدنموثر باشد.
3. تقویت سیستم ایمنی
همچنین مصرف سیر سیاه میتواند سیستم ایمنی بدن راتقویت کند. این نوع سیر حاوی ترکیباتی است که میتواند فعالیت سلولهای ایمنی راافزایش داده و بدن را در مقابل عفونتها و بیماریهای مختلف مقاومتر کند.
4. کمک به سلامت قلب
بهعلاوه سیر سیاه در بهبود سلامت قلب نیز کمککنندهاست و آنتیاکسیدانهای موجود در آن، ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مانندفشار خون بالا و کلسترول بالا را برای شما کاهش میدهد.
5. ضد میکروب
سیر حاوی ترکیبی به نام آلیسین است که معمولاً بهمحض قرار گرفتن در معرض هوا، شروع به تجزیهشدن میکند. از آنجایی که سیر سیاه تخمیرمیشود، این ترکیب بهراحتی در آن بهوجود میآید. این بدان معناست که شما با مصرفسیر سیاه از مزایای آنتی بیوتیکی، ضد قارچی و ضد میکروبی آن که از بدن در برابرعفونتها محافظت میکند، بهرهمند خواهید شد.
آیامصرف سیر سیاه لاغر میکند؟
سیرسیاه بهعنوان منبعی غنی از ویتامین B6 و C، فیبر، منگنز و کلسیمشناخته میشود که نقش مهمی در کنترل وزن شما دارد. این ماده خوراکی میتواند بهخوبی چربیهای ناحیه شکم را آب کند و نقشفوقالعادهای در سمزدایی بدن داشته باشد.
علاوهبر اینها سیر طبیعتا ادرارآور است، به این معنی که تولید ادرار را در بدن افزایشمیدهد و در نتیجه باعث از بین رفتن چربی و دفع میشود.
خواصسیر سیاه برای لاغری چیست؟
برخی ازویژگیهای سیر سیاه که به فرآیند لاغری کمک میکند را در ادامه میخوانید:
1. کالری و چربی کم
2. افزایش متابولیسم :
برخیمواد موجود در سیر سیاه میتواند متابولیسم را تحریک کنند. بالا بردن متابولیسمبدن به معنی سوزاندن بیشتر کالریها و چربیهاست که میتواند در روند لاغری موثرباشد.
3. کنترل قند خون :
سیر سیاه با تاثیرگذاری در کنترل سطح قند خون، بهحفظ سطح قند خون ثابت و جلوگیری از افزایش آن کمک کند. هر چه قدر میزان قند خونکنترل شدهای داشته باشید، هوس شما برای ریزهخواری و بیش از حد خوردن مواد غذاییکمتر میشود.
با این حال، نباید فکر کنید که سیر سیاه مثل یکمعجزه لاغری عمل میکند. بهتر است مصرف سیر سیاه با رژیم غذایی متنوع و فعالیت بدنیمنظم همراه باشد تا شاهد کاهش وزن سریعتر و بهبود سلامتی خودتان باشید
نحوه مصرف سیر سیاه برای کاهش وزن بیشتر
بعضی منابع میگویند مصرف سیر خام همراه با آب دراولین وعده صبح تاثیر بسزایی در لاغری دارد. شما میتوانید آن را بهعنوان یک نوشیدنیمصرف کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که مقداری آبلیمو و سیر را به آبگرم اضافه کنید و بلافاصله آن را بنوشید.
اگر نگران بوی بد دهانتان هستید، متخصصان توصیه میکنندکه به جای جویدن سیر، آن را مانند کپسول با آب قورت دهید تا از بوی بد دهان و آروغهایعجیب جلوگیری کنید.
علاوه بر این میتوانید سیر سیاه را :
به همراهروغن زیتون برای سس سالاد استفاده کنید؛
در سوپهایرژیمی استفاده کنید؛
به همراه پنیرهای مختلف میل کنید؛
با پاستای رژیمی میل کنید.