سرکه یکی از Ùرآورده های طبیعی تولید شده به دست بشر است Ú©Ù‡ دارای ویژگی های بسیاری از جمله : مصار٠غذایی ØŒ دارویی Ùˆ پاک کننده دارد Ú©Ù‡ همچنین ویژگی های منØصر به Ùرد سرکه باعث آسیب رساندن به طبیعت نمی شود. در نقاط مختل٠جهان سرکه های مختلÙÛŒ تولید Ù…ÛŒ شود Ú©Ù‡ سرکه خرما یکی از آنهاست. با توجه به مرغوبیت خرمای تولید شده داخل کشور عزیزمان ایران سرکه تولید شده از این ماده غذایی Ø´Ú¯Ùت انگیز نیز دارای Ú©ÛŒÙیت Ùوق العاده ای است Ú©Ù‡ شاید در مقایسه با برخی کشورهای تولید کننده بی نظیر باشد. با توجه به درخواست های مکرر شما عزیزان در این مطلب قصد داریم تا شما را با طرز تهیه سرکه خرما آشنا کنیم.
مواد لازم
- خرما ۲ کیلوگرم
- آب جوشیده ۴ لیتر
- نمک ۱ قاشق غذاخوری
- سرکه نیم لیتر
- مایه خمیر ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه
ابتدا خرما را هسته بگیرید سپس خرما را با استÙاده از چرخ گوشت چرخ کنید Ùˆ داخل ظرÙÛŒ غیر Ùلزی Ùˆ با دهانه بزرگ بریزید Ùˆ آب Ùˆ باقی مواد را اضاÙÙ‡ کنید درب ظر٠را بسته Ùˆ در Ù…Øیطی تاریک Ùˆ گرم قرار دهید باید به مدت Û²Ûµ تا ÛµÛ° روز بسته به دمای Ù…Øیط نگهداری شود. در پایان هر دوره Ù‡Ùت روزه درب ظر٠را باز کرده Ùˆ Ù…Øتویات را با هم مخلوط کنید تا قسمتهای مختل٠به صورت مساوی تخمیر شوند، پس از این مدت سرکه بدست آمده را با پارچه صا٠کنید Ùˆ استÙاده نمایید.
نکات مهم
- نکته اول اینکه هرچه خرما شیرین و دارای شیره بیشتری باشد سرکه مرغوبتری بدست خواهد آمد،همچنین آب بیشتری نیز نیاز خواهد داشت.
- ظرÙÛŒ را انتخاب کنبد Ú©Ù‡ در عمل تخمیر Ùˆ بالا آمدن Ù…Øتویات ظر٠سر ریز نشود.
- دلیل استÙاده از مخمر Ùقط در جهت کوتاه تر شدن زمان برای رسیدن Ùˆ تخمیر سرکه است.