انگور فرنگی درختچه ای است به ارتفاع سه متر ، برگ های آن قلبی پر رنگ سبز تیره ، گل های آن سفید مایل به سبز روشن به صورت خوشه ای، میوه ی ان کوچک تر از انگور بیدانه ایران است . رنگ آن قرمز روشن و شفاف است . طعم آن ترش مزه است ، دانه ی آن فشرده است ، این گیاه در استرالیا و اسپانیا موجود است ولی در سایر نقاط دنیا کاشته می شود .
ترکیبات شیمیایی
ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﺗﺮﮐﻴﺒﺎﺕ ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﯽ ﺩﺭ ﺑﺮگ ﻫﺎی ﺗﺎﺯﻩ ﮔﻴﺎﻩ، ﻭﺟﻮﺩ ﺍﺳﻴﺪ ﺳﻴﺎﻧﻴﺪ ﺭﻳﮏ ﮔﺰﺍﺭﺵ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭ ﻣﻴﻮﻩ ﺍﻧﮕﻮﺭ ﻓﺮﻧﮕﯽ ﺗﻴﻎ ﺩﺍﺭ، ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻗﻨﺪ )ﺣﺪﻭﺩ ٧ ﺩﺭﺻﺪ ﺩﮐﺴﺘﺮﻭﺯ ﻭ ﻟﻮﻭﻟﻮﺯ( ﻭ ﺩﺭ ﺣﺪﻭﺩ ۵/١ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺳﻴﺪﻫﺎی ﺁﺯﺍﺩ، ﻧﻈﻴﺮ ﺳﻴﺘﺮﻳﮏ ﺍﺳﻴﺪ، ﻣﺎﻟﻴﮏ ﺍﺳﻴﺪ ﻭ ﻭﻳﻨﻴﮏ ﺍﺳﻴﺪ ﻭ ﺩﺭ ﻣﻴﻮﻩ ﻧﺮﺳﻴﺪﻩ ﺳﻮﮐﺴﯽ ﻧﻴﮏ ﺍﺳﻴﺪ، ﮐﻤﯽ ﻣﻮﺍﺩ ﺁﻟﺒﻮﻣﻴﻨﻮﺋﻴﺪی، ﺗﺎﻧﻦ ﻭ… ﻳﺎﻓﺖ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ. ﺩﺭ ﺗﺨﻢ ﺁﻥ ﻣﻘﺎﺩﻳﺮی ﻟﻌﺎﺏ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ.ﺩﺭ ﻏﻨﭽﻪ ﻫﺎ ﻭ ﺟﻮﺍﻧﻪ ﻫﺎی ﮔﻴﺎﻩ، ﺍﺳﺎﻧﺲ ﺭﻭﻏﻨﯽ ﻓﺮﺍﺭ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ. ﺩﺭ ﻣﻴﻮﻩ ﺁﻥ ﻣﺎﻟﻴﮏ ﺍﺳﻴﺪ، ﺳﻴﺘﺮﻳﮏ ﺍﺳﻴﺪ، ﺗﺎﺭﺗﺎﺭﻳﮏ ﺍﺳﻴﺪ ﻭ ﭘﮑﺘﻴﻦ ﻣﺸﺨﺺ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭ ﺍﺳﺎﻧﺲ ﺟﻮﺍﻧﻪ ﻫﺎی ﺁﻥ ﻧﻮﭘﻴﻨﻦ، ﺍﻝ ﺳﺎﺑﯽ ﻧﻦ ﻭ ﺩی- ﮐﺎﺭﻳﻮﻓﻴﻠﻦ ﻳﺎﻓﺖ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.
خواص درمانی و روش مصرف
انگورفرنگی طبیعت گرم و خشک دارد.
قسمت مورد استفاده : میوه ، برگ
کم خونی ،کم اشتهایی : با دانه های آن مربا درست کنید ، برای کم اشتهایی و کم خونی بسیار موثر می باشد. مرتب روزانه میل شود
یبوست : آن را بدون هسته نرم بجویید یبوست را برطرف می کند.
عطش : آن را آب بگیرید بعد کمی میل کنید , عطش های بعد از تب را درمان می کند.
اشتها آور کودکان : آن را له کرده و بدون هسته آن را کمی شیرین کنید و به کودکان بالای دو سال بعد از غذا بخورانید . اشتهای آن ها را چند برابر می کند و یبوست ان ها را برطرف می کند.
تسکین دردهای پریود : دو تا قاشق برگ خشک آن را در یک لیوان آب سرد بریزید تا یک جوش بزند و نیم ساعت دم کرده و به مدت ده روز قبل از پریود آن را صبح و عصر صاف کرده و بنوشید.
جوش های چرکی در صورت و بدن : دو قاشق سوپ خوری نرم شده خشک آن را با دو فنجان آبجوش پانزده دقیقه دم کرده صاف کرده و آن را بنوشید . تفاله های آن را روی جوش ها بگذارید یک ساعت بعد بشویید تا درمان کامل ادامه دهید.
نقرس : چنانچه دچار نقرس می باشید یک قاشق از آن را دم کرده و مرتب بعد از غذا میل کنید.
بواسیر : برای درمان بواسیر از دم کرده ی آن بعد از هر وعده غذا میل کنید ورم ها را برطرف می گرداند.
پایین آورنده اسید اوریک : برای پایین آوردن اسید اوریک دو قاشق سوپ خوری برگ خشک انگور فرنگی را با یک قاشق سوپ خوری ریشه کوبیده ی شیرین بیان را با یک لیوان آب سرد بگذارید یک جوش بزند پانزده دقیقه دم کرده و بعد از هر وعده غذا بنوشید.