مواد لازم
- قارچ کامبوجا
- چای سبز ۵ قاشق غذاخوری
- آب ۵/۴ لیتر
- شکر ۴ لیوان
- ظرف غیر فلزی
- مقداری پارچه جهت بستن درب ظرف
روش تهیه
ابتدا چای سبز را با ۲ لیوان آب جوش به مدت ۵ دقیقه دم کرده سپس مقدار ۵/۴ لیتر آب را جوش آورده و در ظرفی غیر فلزی مانند یک سطل پلاستیکی با دهانه بزرگ بریزید چای را پس از دم کردن به همراه شکر به ظرف اضافه کرده و هم بزنید اجازه دهید تا سرد شود قارچ و مقداری از نوشابه کامبوجا را که از قبل آماده کرده اید را به ظرف اضافه و درب ظرف را با پارچه ببندید (با توجه به اینکه برای تهیه نوشابه قارچ نیاز به اکسیژن دارد درب ظرف را نباید ببندید بلکه باید با پارچه بست تا قارچ مراحل تخمیر را به درستی انجام دهد) و به مدت ۹ روز در روزهای تابستانی بسیار گرم و در روزهای معمولی ۱۲ روز در روزهای سرد زمستان تا ۲۰ روز در جای تاریک با دمای معمولی مانند کمد و یا کابینت نگهداری کنید پس از گذشت این مدت نوشابه باید دارای طعمی ترش و شیرین و گاز دار باشد . نوشابه آماده است
نوشابه را صاف کرده در ظروف غیر فلزی و داخل یخچال نگهداری کنید .
مراحلی که بالا ذکر شده را تکرار کنید
باید توجه داشته باشید که استفاده از ظروف پلاستیکی و غیر فلزی هنگام کار کردن با قارچ در دسترس داشته باشید چون با تماس با ظروف فلزی به سرعت فاسد می شود
تکثیر قارچ کامبوجا
قارچ با قرار گرفتن در چای سبز شیرین شده به سرغت سعی در تکثیر خود خواهد کرد قارچ قدیمی پایین رفته و در روزهای ابتدایی قارچ به صورت ژله ای بی رنگ روی دهانه ظرف تشکیل می شود که رفته رفته به رنگ کرم درآمده و تیره تر می شود و به همین شکل در مراحل مختلف تولید نوشابه قارچ های جوان به همین شکل تشکیل می شوند پس از حداکثر سه بار تهیه نوشابه از هر قارچ سالم و جوان قارچی را که داخل ظرف است و تغییر رنگ داده به رنگ تیره مایل به قهوه ای را دور ریخته و از قارچهای جوانی که تکثیر شده اند نوشابه را تهیه کنید .
تهیه نوشابه کامبوجا از انواع گیاهان دارویی
می توان با گیاهان دارویی مانند : بابونه ، زیره سبز و …نوشابه تهیه کرد اما ما به این نتیجه رسیدیم که بهترین انتخاب چه از لحاظ طعم و مزه و همچنین عطر ، چای سبز یکی از بهترین گزینه ها بوده و طرز تهیه این نوشایه معجزه گر را بر پایه چای سبز توضیح دادیم .