سویق چیست؟
سویق یک نوع ماده غذایی است که از آرد تفت داده شده تهیه می شود و در تولید غذاهای زیادی از آن استفاده می شود.سویق در عربی (صویق) و در فارسی به ( پست) نیز مشهور بوده است. طبق کتب به جا مانده از تاریخ،مخصوصا در دوره خوارزمشاهی، از این ماده غذایی در طب استفاده شده است. سویق از انوع حبوبات و غلات مختلف و هسته میوه ها و یا حتی خود میوه ها تهیه می شود مثل سویق گندم،سویق جو ( که به سویق لاغری نیز مشهور است )،سویق نخود،سویق سنجد،سویق برنج،سویق عدر و ییا سویق هایی از میوه هایی مثل سیب،آناناس،موز،دانه انار،کدو تنیل و ... تهیه می شود. در بعضی موارد نیز به صورت ترکیبی تهیه می شوند مثل ترکیب گندم و جو و یا ترکیبی از همه حبوبات که یکی از مهم ترین و پرخاصیت ترین سویق ها است.
سویق کاهش وزن اعلا
این سویق به صورت سنتی و از سویق جو، خرفه، انگور فرنگی و ... تهیه شده است. سویق ترکیبی بسیار ساده اما با خواص اعجاب انگیز است. در واقع اگر بخواهیم به طور خلاصه سویق را معرفی کنیم باید گفت غذایی کامل و دارویی موثر و مفید است و اگر به آن، خصوصا سویق جو بمب انرژی بگوییم کاملا تعبیر به جایی است. سویق از جمله فرهنگ اسلامی است که به فراموشی سپرده شده و اثری از آن در سبد تغذیه سالم خانواده ها نیست.
موارد مصرف:
- کاهش اشتها
- لاغری بدون عوارض
- تصفیه خون
- تقویت قلب
- رفع رطوبت معده
- ضد یبوست
طریقه مصرف:
سویق کاهش وزن را می توان به صورت یک قاشق غذا خوری صبح ناشتا و به صورت خشک و یادر صورت تمایل به صورت مخلوط با یک لیوان شیر کم چرب و یا یک لیوان آب ولرم مصرف نمود.
در صورت تمایل به افزایش سرعت کم کردن وزن نیم ساعت قبل از هر وعده یک قاشق غذا خوری به صورت خشک استعمال نمایید.