فلفل بهار چیست؟
فلفل بهار نوعی فلفل معطر به اندازه نخود می باشد و به رنگ قهوه ای تیره است. بر خلاف اسمی که دارد این ادویه به هیچ وجه تند نمی باشد و عطر و طعم فوق العاده قوی ماننده میخک و یا جوز بویا و دارچین دارد. علت نام گذاری این فلفل به نام { فلفل بهار } به دلیل آن است که امروزه این فلفل در سرزمین بهارات هند می روید. به زبان انگلیسی این فلفل را Allspice - ال اسپایس - می نامند. البته در اروپا و آمریکا به آن فلفل جاماییکایی نیز می گویند زیرا اصالت اصلی آن جاماییکا و هاوایی است.
بهار فلفل میوه ی خشک شده ی درخت Pimenta dioica است. وقتی که میوه های این درخت سبز و نارس هستند، برداشت می شوند و آن ها را در مقابل آفتاب قرار می دهند تا خشک شوند. هنگامی که خشک می شوند به رنگ قهوه ای در می آیند.
از فلفل بهار در چه غذاهایی استفاده می شود؟
این فلفل به دلیل طعم قوی که دارد مناسب برای پخت انواع گوشت به ویژه گوشت قرمز می باشد. آشپزهای حرفه ای و ماهر گوشت استیک را با فلفل بهار و دیگر ادویه ها طعم دار می کنند و سپس روی چوب تنه درخت بهار فلفل، آن را کباب می کنند. این فلفل بوی بسیار معطر و طعم بسیار لذیذی به کباب و گوشت می دهد.
این ادویه بی نظیر، یکی از اجزای جدا نشدنی چاشنی کاری می باشد. از فلفل بهار همچنین در انواع غذاهای هندی، عربی و ترکی نیز استفاده می شود.
خواص فلفل بهار
فلفل بهار علاوه بر مصارف آشپزی که دارد، در صنعت دارویی نیز از آن استفاده می شود و یکی از گیاهان مفید در طب سنتی می باشد.
در اینجا به 12خاصیت این فلفل اشاره می کنیم:
1- مقوی معده و نفخ شکن است.
2- گاز معده را از بین می برد.
3- ضد میکروب و ضد التهاب است.
4- دردهای عصبی را تسکین می بخشد.
5- غلظت خون را کاهش می دهد.
6- در درمان سنگ کلیه مؤثر است.
7- بلغم را دفع می کند.
8- تب را از بین می برد.
9- به هضم غذا در معده کمک می کند