خردل سیاه دانه های قرمز تیره و کمی کو چکتر از دانه خردل سفید است که طعم تند داشته در آب ایجاد موسیلاژ فراوان می کند و بسیار سوزاننده است .
فواید خردل سیاه
خردل سیاه بعنوان چاشنی و همچنین تهیه روغن خوراکی و بعنوان ضماد برای درد های عضلانی و نیز ملین مصرف سنتی دارد .
مضرات استفاه از خردل سیاه
متخصصان گیاهان دارویی مضراتی را هم برای مصرف بیش از حد خردل بیان کردهاند؛ مضراتی مانند ابتلا به یبوست، احساس تشنگی، ناراحتی کبد و حتی حالت تهوع و ورم کلیه! حالا اگر شما خردل را به صورت سس چرب و غیررژیمی به میزان بالایی در رژیم غذاییتان بگنجانید، احتمال ابتلای شما به اضافه وزن، کلسترول خون، تصلب شرایین و سکته مغزی به میزان قابلتوجهی بالا میرود. بنابراین بهتر است که سس خردل به عنوان یک چاشنی و طعمدهنده، روی میز غذایتان جای بگیرد و به هیچوجه جای ثابتی را در سبد خریدتان به خود اختصاص ندهد. راستی یادتان باشد که سسهای خردل موجود در بازار معمولا تند و تیز هستند بنابراین خوردن این محصولات به کسانی که آلرژی غذایی یا ناراحتی معده دارند، پیشنهاد نمیشود. ضمن اینکه بهتر است به خاطر وجود نمک، فلفل و شکر به عنوان افزودنی در این سس از اضافه کردن آن به رژیم غذایی کودکان زیر 5 سال خودداری کنید.
طریقه مصرف خردل سیاه
روش استفاده: خردل سیاه را به غذاهایتان اضافه کنید زیرا برای مقابله با یبوست مفید است. زمانی که بی اشتها میشوید و یا احساس سنگینی میکنید جوشاندهی خردل میتواند کمکتان کند. روش مصرف: دو قاشق غذاخوری دانهی خردل را له کرده و با یک فنجان آرد گندم مخلوط و کمی آب اضافه کنید. مقداری وازلین به سینهی خود بمالید و روی آن یک لایه ترکیب خردل و آرد پخش کنید. اجازه دهید این مرهم به مدت حداکثر 15 دقیقه روی سینهتان بماند. توجه داشته باشید اگر این مرهم بیش از این مدت روی پوستتان بماند امکان دارد پوستتان دچار سوختگی شود. توصیه میکنیم بعد از استفاده از خردل دستهایتان را با دقت بشوید.