کلپوره یا مریم نخودی گیاهی علفی و سفید رنگ است که از تقطیر آن عرق کلپوره به دست می آید. این عرق گیاهی طبیعت گرم و خشکی دارد و سرشار از ویتامین های مختلف مانند A،B،C و ههمچنین مواد معدنی مانند سدیم پتاسیم اسید فولیک،منیزیم و ... است.
از جمله خواص عرق کلپوره می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آنتی اکسیدان های موجود در عرق کلپوره سبب تقویت سیستم ایمنی بدن انسان می شود.
- ویتامین D موجود در عرق کلپوره سبب تقویت استخوان ها و دندان ها می شود و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
- این عرق گیاهی سطح قند خون را پایین می آورد.
- عرق کلپوره خاصیت آرام کنندگی دستگاه گوارش را دارد و مشکلات گوارشی مانند دل درد،دلپیچه و اسهال را رفع می کند.
نحوه مصرف و موارد احتیاط:
برای مصرف می توانید در طول روز یک فنجان چایخوری از این عرق گیاهی را میل کنید. دقت کنید که زیاده روی در مصرف، موجب بروز عوارضی می شود.
عرق کلپوره برای زنان باردار و افراد مبتلا به بیماری های کبدی و کلیوی منع مصرف دارد.