تفاوت مهم نان صنعتی با نان های سنتی
نان صنعتی به نانی گفته میشود که در کارخانه به تعداد انبوه تولید شود. ولی نان سنتی به نانی گفته می شود که درکارگاه های کوچک به تعداد محدود تولید می شود. نان صنعتی در کارخانه با دستگاه های بزرگ بدون دخالت دست و انسان کاملا مکانیزه تولید می شود. نان های سنتی در کارگاه های کوچک یا در خانه های روستاییان با کمک دست و انسان تولید می شود. هرنانی که با ماشین تولید شود، مانند (باگت، تست، لواش و ...) نان صنعتی است، پس مهم ترین اختلاف این دو نان درمیزان، تعداد تولید و استفاده از ماشین آلات است.
مزایا و معایب نان صنعتی نسبت به نان های سنتی
مزایا
در تولید نان صنعتی به خاطر استفاده از دستگاه ها ی خودکار و نیمه خودکار از نیروی انسانی کمتری استفاده می شود به تعبیری موازین بهداشت بیشتر رعایت میشود. نان صنعتی به خاطر استفاده از مخمر، بسته بندی، بهبود دهنده، شیر خشک در تولید قابلیت نگهداری زیادی نسبت به نانهای دیگر دارد. اتلاف انرژی در کارخانه نان صنعتی کمتر است چون با حرارت غیر مستقیم پخت می شود و ارزش تغذیه ای آن بیشتر است. همچنین این کارخانه ها میتوانند انواع متنوع تری از نانها را تولید کنند. استفاده از انواع آرد غلات، آرد ذرت، جو و سبوس فقط به خاطر غنی تر کردن ارزش تغذیه ای نان ها انجام می شود. به خاطر استفاده از افزودنیها مانند آهن پروتئین و فرایند تخمیر کامل نسبت به نان سنتی مغذیتر است.
معایب
در تولید نان صنعتی باید از آرد مخصوص حاوی پروتئین استفاده کرد که در ایران آردها فاقد پروتئین هستند و هزینه پروتئیندار کردن آرد بالا بوده و قیمت نهایی نان را بالا میبرد. به خاطر کیفیت پایین آرد نمیتوان انواع نانها با بافت حجیم تولید کرد. نان های صنعتی سبوس دار به علت مدت زمان تخمیر و کامل شدن، دارای اسید فیتیک کمتری نسبت به نان های سبوس دار سنتی هستند.