موارد مصرف در طب سنتی:
برای مره سودا (سودای غیرطبیعی و سوخته) و خفقان قلب (تپش قلب) و مالیخولیا و وسواس نافع است.
اجزا فرآورده:
بادرنجبویه حاوی سیترال،سیتونلال،فلاونوئید و اسید کافئیک می باشد.سیترال و سیترونلال که به عنوان اسانس در این گیاه شناخته می شوند دارای خاصیت آرام بخشی و ضد اسپاسم می باشند.این گیاه به دلیل دارا بودن فلاونوئید که یکی از شاخه های فنولیک ها می باشد دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد که بر تقویت قلب تاثیر بسزایی دارد.
آنتوسیانین موجود در این گیاه میزان خطر ابتلا به عوارض قلبی و چاقی مفرط را کاهش می دهد.همچنین این گیاه به دلیل دارا بودن فلاونوئید می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان اثر کرده و باعث پایین آمدن سطح چربی خون شده و بر عملکرد قلب تاثیر خوبی داشته باشد.
این گیاه به خاطر وجو اسیدسیلیک و روتین،ضد التهاب و ضد درد است.همچنین روتین موجود در آن باعث مقاومت جداره مویرگ ها شده و از پارگی و خون مردگی آنها جلوگیری می کند.در پژوهش جدید خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد پیری بنفشه سه رنگ به اثبات رسیده و اثر ضد میکروبی آن مورد تایید قرار گرفته است.این گیاه خاصیت مسهلی دارد.
هلیله ضد سودا و تقویت کننده دستگاه گوارش،حافظه و معده می باشد.از سفید شدن مو جلوگیری می کند،برای تقویت بینایی،رفع سوء هاضمه،درمان بواسیر و یبوست،درمان سردرد های ناشی از صفرا،درمان سردرد های کهنه،جمع شدن پوست،درمان جذام و برطرف کردن سیاهی دور چشم مفید است.
نحوه و مقدار مصرف:
یک قاشق غذا خوری،3 بار در روز،نیم ساعت قبل ازغذا مصرف نمایید.به همراه مصرف فرآورده،آب کافی استفاده نمایید.
موارد منع مصرف و نکات قابل توصیه:
- مصرف این محصول در دوران بارداری، شیردهی و برای کودکان زیر 5 سال ممنوع است.