خاکشیر گیاهی است که به صورت خودرو در مناطق مختلف ایران و سایر کشور ها رشد می کند. خاکشیر اجزا گوناگونی دارد ولی پراستفاده ترین بخش آن دانه آن می باشد.
خواص:
خوراک با آب گرم:ملین گیاهی،اشتهاآور
خوراک با آب سرد:تنظیم دستگاه گوارش،ضد عفونی کننده داخلی،ضد استفراغ،تب بر
نحوه مصرف:
می توانید دانه های خاکشیر را درون آب گرم و یا سرد ریخته و بر حسب علاقه به آن شکر،نبات و گلاب اضافه کرده و میل کنید.
موارد منع مصرف:
افراد مبتلا به بیماری های گوارشی مانند زخم و ورم معده بهتر است از مصرف خاکشیر خودداری کنند.
افراد سرد مزاج بهتر است خاکشیر را با عسل میل کنند زیرا طبیعت خاکشیر سرد است.