عرق گشنیز از جمله پر کاربرد ترین عرقیجات گیاهی می باشد.این عرق گیاهی حاوی ویتامین های C،A و B6 و مواد معدنی آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فیبر است.طبیعت گشنیز سرد و خشک است. از جمله خواص عرق گشنیز می توان به کاهش قند خون و کمک به لاغری اشاره کرد.عرق گشنیز یکی از پرکاربرد ترین عرقیجات گیاهی برای لاغری می باشد. این عرق با بهبود عملکرد روده سبب بهبود هضم غذا می شود و همچنین سبب افزایش سوخت و ساز بدن می گردد.
خواص عرق گشنیز
عرق گشنیز سبب کاهش قند خون می شود و همچنین در بهبود عملکرد کبد تاثیرگذار است. عرق گشنیز سبب ترشح انسولین می شود و از این طریق موجب کاهش قند خون می شود.
عرق گشنیز سرشار از ویتامین C است و به همین دلیل برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید است.
از عرق گشنیز برای درمان سردرد و تا حدودی سردرد های میگرنی می توان استفاده کرد.
از ترکیب جوشانده تخم گشنیز و عرق گشنیز می توان برای کاهش غلظت خون استفاده کرد.
عوارض جانبی و موارد احتیاط
مصرف عرق گشنیز در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی شود.همچنین مصرف بیش از اندازه این عرق موجب خستگی و بی حسی شدید می شود.