ادویه کاری زعفرانی در حقیقت از ترکیب ادویهها و مواد گوناگون به دست میآید. این ادویه در پخت بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. ادویه کاری خاصیتهای بسیار متنوعی دارد و از نظر ارزش غذایی هم در درجه بالایی قرار گرفته است.مواد تشکیل دهنده این ادویه شامل:دارچین، زنجبیل، گشنیز، زردچوبه و شنبلیله می باشد.
در ادویه کاری زعفرانی، موادی به کار برده شده که به تنهایی در سلامت روان و سیستم عصبی به فرد کمک قابل توجهی میکند. زردچوبه که یکی از ترکیبات ادویه کاری به حساب میآید، با دارا بودن کورکومین سبب کاهش رادیکالهای آزاد در سیستم عصبی انسان میشود. با وجود این ماده مفید موجود در ادویه کاری سیستم ایمنی بدن تقویت شده و همچنین سبب از میان رفتن مواد سمی در بدن می شود.