مورد مصرف در طب سنتی:
برطرف کننده سودای ناشی از صفرای محترقه
اجرا فرآورده:
آمله باعث افزایش ایمنی و افزایش سوخت و ساز بدن،کاهش وزن،جذب بهتر مواد مغذی مانند آهن،حذف سموم،بهبود هضم غذا و بهبود کارکرد روده (اجابت مزاج) می گردد.کامپفرول موجود در آمله دارای خاصیت مهارکنندگی سنتز ترومبوکسان بوده که بدینوسیله می تواند نقش مهمی را در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و تصلب شرایین ایفا نماید.
مفرح،مقوی،مسهل،مسکن صفرا،سردرد گرم،تسکین دهنده درد گوش و درمان کننده خونریزی سینه و قطع کننده اخلاط خونی و بندآورنده اسهال گرم، مسکن زخم روده،دل درد و دلپیچه می باشد.
دارای عناصری همچون فسفر،آهن،پتاسیم و کلسیم می باشداین گیاه هم چنین دارای ماده موثره اینولین،لاکتوسین و تانن می باشد که اینولین موجود در کاسنی باعث سلامت دستگاه گوارش شده و تقویت کننده کبد،کلیه و مسکن حرارت و عطش می باشد،یبوست را کاهش می دهد و پاک کننده مجاری ادرار و کلیه ها می شود.
آرامبخش و ضد بد خلقی است،خون را تصفیه و سموم را از بدن دفع و تقویت کننده طحال و سیستم گوارشی است.حاوی اسید های نوکاوئیک،ویتامین A و ویتامین C می باشد.این امر در بالا بردن سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از عفونت و سرطان موثر می باشد.
نحوه و مقدار مصرف:
هر 8 ساعت یک قاشق غذاخوری میل شود.
موارد منع مصرف و نکات قابل توصیه:
استفاده برای خانم های باردار و کودکان زیر 5 سال ممنوع است.