اجزا فرآورده:
موارد مصرف:
- داروی کمکی در درمان کبد چرب و تنظیم کننده آنزیم های کبدی
- پایین آورنده چربی خون و تری گلیسیرید
- بازکننده انسداد کبدی
- در طب سنتی به اثر آن در رفع سرفه های مزمن و تنگی نفس اشاره شده است.
مواد موثره و مکانیسم اثر:
در مطالعه ای بر روی گونه های مختلف پیاز عنصل وجود فیتواسترول ها،ترکیبات فنولی مانند سیانیدین و کافئیک اسید و ترکیبات فلاونوئیدی مانند کوئرستین و ویتکسین در این گیاه اثبات شد و همچنین مشاهده شد این گیاه خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و در کاهش کلسترول،تری گلیسرید و افزایش HDL موثر است که می توان آن را به وجود مواد ذیل نسبت داد.خاصیت رفع سرفه آن را نیز می توان به وجود برخی ترکیبات موسیلاژی نسبت داد.
مقدار و نحوه مصرف:
هفته اول 20 میلی لیتر از شربت را در نصف لیوان آب ولرم رقیق کرده و صبح ناشتا میل بفرمایید و تا هفته سوم به 40 تا 50 میلی لیتر افزایش یابد.
عوارض جانبی:
در دوز های بالا ممکن است منجر به سقط جنین گردد.
تداخل با سایر دارو ها:
احتمال تداخل با دیگوکسین وجود دارد.
توصیه و احتیاطات:
- در افراد دچار مشکلات قلبی بهتر است با احتیاط مصرف شود.
- به دلیل وجود ترکیبات گیاهی ایجاد رسوب در شربت عادی می باشد.قبل از مصرف بطری را به خوبی تکان دهید.
- برای اثربخشی بهتر دوره ی مصرف دارو را کامل کنید.
- مصرف در دوران شیردهی و بارداری مجاز نمی باشد.