سویق چیست؟
سویق یک نوع ماده غذایی است که از آدر تفت داده شده تهیه می شود و در تولید غذاهای زیادی از آن استفاده می شود.سویق در عربی (صویق) و در فارسی به ( پست) نیز مشهور بوده است. طبق کتب به جا مانده از تاریخ،مخصوصا در دوره خوارزمشاهی، از این ماده غذایی در طب استفاده شده است. سویق از انوع حبوبات و غلات مختلف و هسته میوه ها و یا حتی خود میوه ها تهیه می شود مثل سویق گندم،سویق جو ( که به سویق لاغری نیز مشهور است )،سویق نخود،سویق سنجد،سویق برنج،سویق عدر و ییا سویق هایی از میوه هایی مثل سیب،آناناس،موز،دانه انار،کدو تنیل و ... تهیه می شود. در بعضی موارد نیز به صورت ترکیبی تهیه می شوند مثل ترکیب گندم و جو و یا ترکیبی از همه حبوبات که یکی از مهم ترین و پرخاصیت ترین سویق ها است.
این سویق به صورت سنتی و از جو، عدس، باقلا ، تخم گیاهان ، شکرسرخ و ... تهیه شده است. سویق ترکیبی بسیار ساده اما با خواص اعجاب انگیز است. در واقع اگر بخواهیم به طور خلاصه سویق را معرفی کنیم باید گفت غذایی کامل و دارویی موثر و مفید است و اگر به آن، خصوصا سویق جو بمب انرژی بگوییم کاملا تعبیر به جایی است. سویق از جمله فرهنگ اسلامی است که به فراموشی سپرده شده و اثری از آن در سبد تغذیه سالم خانوادهها نیست.
موارد مصرف:
- مولد خون تازه وصالح
- دفع سموم
- تنظیم سوخت و ساز
- سرشار از آهن
- استحکام اعصاب
طریقه مصرف
روزانه دو یا سه نوبت، و در هر نوبت دو الی سه قاشق چایخوری قبل از غذا میل شود.(بهتر است همراه با مایعات مصرف نشود).