آیا شام نخوردن باعث لاغری می شود؟
۰۹:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
آیا شام نخوردن باعث لاغری می شود؟
حذف شام برای لاغری یک روش متداول است که بسیاری از افراد برای کاهش وزن از آن استفاده میکنند. بعضی از افراد معتفدند که با حذف یک وعده غذایی، میتوان کالری دریافتی را کاهش داد و در نتیجه به کاهش وزن ایده آل برسند.
با این حال، تحقیقات علمی نشان دادهاند که حذف شام برای لاغری چندان موثر نیست و حتی ممکن است مضر باشد. حذف شام میتواند باعث آسیب های متفاوتی شود که ممکن است بسیاری از ما بیاطلاع باشیم. آیا میدانید نخوردن یک وعده غذایی بیشتر باعث چاق شدن میشود تا لاغری؟
حذف شام برای لاغری و عوارض آن
حذف شام از وعده های عذایی یا عدم انتخاب درست رژیم نه تنها باعث افزایش وزن میشود بلکه میتواند سبک زندگی، تمرکز و مسیر موفقیت شما را با چالش های عجیب غریبی روبرو کند:
- افزایش گرسنگی و ریزهخواری در طول شب
یکی از مهم ترین علل افزایش گرسنگی و ریزهخواری در طوب شب نخوردن شام است البته مصرف الکل و خواب نامنظم نیز به افزایش این مشکل کمک میکنند.
- کاهش متابولیسم بدن
ضرر بعدی حدف شام ایجاد اختلال در سوخت ساز بدن است. کاهش متابولیسم در سن های بالا بر مراتب خطرناک تر است، کاهش متابولیسم منجر به چافی و افزایش وزن میشود.
- اختلالات خواب
اگر بدون مشورت با متخصصین تغذیه اقدام به حذف وعده غذایی شب کنید، نباید از اختلال خواب نیز متعجب شوید. به غیر از خوردن شام سالم، ساعت خواب مناسب و گرفتن دوش قبل از خواب میتواند در بهبود اختلال خواب که بیشتر از ناشی از استرس و افسردگی است را درمان کند.
- افزایش خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی
افرادی که در معرض این دو بیماری خطرناک هستند حذف شام برایشان توصیه نمیشود و بهتر است از غذای سالم و سبزیجات استفاده نمایند.
- پایین آمدن سطح انرژی
زمانی که شما وعده غذایی قبل از خواب را نوش جان نکنید، با افت انرژی بدن روبرو میشوید و سطح انرژی شما برای خواب و فردای آن روز میتواند به کمترین میزان خود برسد. علاوه بر حذف شام، استرس، بی خوابی، بیماری و رژیم عذایی نامناسب مهم ترین علل کاهش انرژی هستند.
- افزایش میل به خوردن قند و کربوهیدرات
نخوردن غذای سالم در شب، استرس و نرسیدن مواد مغذی به بدن باعث افزایش میل به خوردن قند و کربو میشود.
- احتمال بوجود آمدن مشکلات گوارشی
شاید باورتان نشود، بر خلاق باور بسیاری از افراد که فکر میکنند حذف شام باعث بهبود مشکلات گوارشی میشود، باید بگوییم که این کار بدتر
- باعث افزایش این مشکلات میشود.
- اختلالات خوردن؛ مانند بی اشتهایی یا پرخوری عصبیپ
اختلالات خوردن ریشه در وضعیت روحی و مهمتر از آن نخوردن شام دارد که با استفاده از یک رژیم نرمال و مناسب میتوان از آن جلوگیری کرد.
- استرس و پرخاشگری
این روزها به دلیل سخت شدن وضعیت از جهات مختلف استرس و مشکلات روحی در کمین همه ماست. یکی از راه های مقابله با آن نوش جان کردن وعده غذایی مناسب و سالم در طول شبانه روز است بدون شک ورزش در خانه یا باشگاه نیز میتواند در این راه به شما کمک بسیاری کند.
- پیری زودرس
به گفته بعضی از کارشناسان تعذیه نخوردن وعده شام در طولانی مدت میتواند باعث پیری زودرس و فرسودگی میشود.
-از بین رفتن عضلات
گرسنگی بیش از حد در شبانه روز خیلی ساده میتواند عضلات نواحی مختلف بدن شما را از بین ببرد.
حذف شام برای کاهش وزن!؟
حذف شام میتواند باعث شود که فرد در طول روز غذاهای بیشتری بخورد و در نهایت، کالری دریافتی بیشتری داشته باشد. همچنین، حذف شام میتواند باعث شود که بدن در حالت گرسنگی قرار بگیرد و در نتیجه، متابولیسم بدن کاهش یابد. این امر میتواند منجر به افزایش وزن در بلندمدت شود.
علاوه بر این، نخوردن وعده غذایی شام میتواند باعث اختلال در خواب شود. خواب کافی برای سلامتی ضروری است و اختلال در خواب میتواند منجر به افزایش وزن شود.
در نهایت، نخوردن این وعده غدایی میتواند خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی را افزایش دهد. این امر به این دلیل است که میل نکردن شام میتواند باعث شود که بدن دچار کمبود مواد مغذی شود.