پودر پاپریکا خارجی
شاید فکر کنید که میدانید پاپریکا چیست؛ همان پودر نارنجی و قرمزی که در قفسه سوپرمارکتها کنار ادویههای دیگر نشسته. اما آن را نمیشناسید! پودر پاپریکا نوعی ادویه بهحساب میآید که از آسیاب کردن فلفل خشکشده تهیه میشود. از انواع فلفل دلمهای در تهیه پاپریکا استفاده میکنند.
در خیلی از خوراکیها میتوانید پاپریکا بریزید. نقش پاپریکا در غذا، اضافه کردن رنگ، مزه و عطر به آن است. البته بسته به اینکه در کجا رشد کرده باشد، عطر و رنگ آن کم و زیاد میشود. این ادویه طعم ثابتی ندارد، چراکه باتوجه به میزان تندی فلفلها، تندی و شیرینی آن در محصول نهایی تغییر میکند. خوبی این ادویه در ملایم بودنش است. معمولا پاپریکا تندی ملایمی دارد و برای کسانی که تندی فلفل قرمز را تحمل نمیکنند، گزینه خیلی خوبی است
انواع پودر پاپریکا
رنگ پودر پاپریکا در دامنه نارنجی تا قرمز تیره قرار میگیرد. براساس میزان تندی هم میشود انواع فلفل پاپریکا را درجهبندی کنیم و بگوییم از فلفل کاملا شیرین، تا کمی شیرین، تند و شیرین، تند ملایم تا خیلی تند را دربر میگیرد. در این میان دو دستهبندی کلی هم برای پودر پاپریکا تعریف شده، مجارستانی و اسپانیایی.
پاپریکای مجارستانی
پاپریکای اصل را در مجارستان پیدا میکنید، جایی که این ادویه پایه پخت خوراکیهای متنوعیست. در این کشور پاپریکا چیزی فراتر از رنگدار کردن غذاست. خیلی از خوراکیهای سنتی این کشور با پاپریکا پخته میشوند، مثل گولاش که از گوشت قرمز، پیاز، سیبزمینی و سبزیجات دیگر درست میشود و بدون پودر پاپریکا مفهومی ندارد.
قدیمترها فلفلها را روی فنس باغ میکشیدند تا کمکم با گرمای آفتاب خشک شوند. بعد با دست تخم فلفل و بخشهای اضافی را جدا میکردند تا آماده آسیاب شوند. البته اکنون دیگر بهشکل مکانیکی این کار انجام میشود. پاپریکای مجارستان به سه دسته تقسیم میشود.
پاپریکا مجارستانی معمولی
رنگ این مدل از پودر پاپریکا از زرد تا قرمز تغییر میکند. مزه آن معمولا ملایم است و کمی به تلخی میزند. درواقع هرچه رنگ آن رو به زردی برود، مزهاش تندتر است و هر چه رو به قرمزی برود، طعم ملایمتری دارد.
پاپریکا مجارستانی شیرین
این نوع فلفل کمی تلخ است و طعم شیرینی دارد. خیلیها مزه این نوع فلفل را خوشایند ارزیابی میکنند.
پاپریکا مجارستانی تند
از اسمش نترسید چون قرار نیست مثل چیلی خیلی تند باشد. تندی این نوع پاپریکا قابلتحمل است و هیچ تلخی در مزه آن احساس نمیکنید.