گشنیز از گیاهان گلدار و متعلق به خانواده جعفری است. تخم گشنیز درشت و بهرنگ قهوهای روشن است و حفرهای توخالی دارد. اسانس تخم گشنیز در این بخش نهفته است و طعم خوبی به غذا میدهد. وقتی برگهای گشنیز قهوهایرنگ میشود و شروع به خشکشدن و ریختن میکنند، میتوان تخم گشنیز را جمعآوری کرد. تخم نرسیده گشنیز بهرنگ سبز روشن است و طعمی تلخ دارد.
هندیها از گشنیز برای طعمدادن به غذاهای خود استفاده میکنند. این سبزی در مکزیک و بخش غربی آمریکا هم محبوب است. آنها از این گیاه برای غذاهای گوشتیشان استفاده میکنند. با وجود اینکه معمولا از برگهای گشنیز در غذاها استفاده میشود، تخم گشنیز و پودر آن هم کاربرد بسیاری دارد.
خواص پودر تخم گشتیز
کمک به داشتن پوست زیبا---کنترل دیابت---هضم بهتر----کنترل کلسترول---. افزایش رشد مو--- درمان سرماخوردگی و آنفولانزا---. پیشگیری از قاعدگی نامنظم----. درمان التهاب مفاصل--- افزایش سلامت قلب---درمان ورم ملتحمه (قرمزی چشم---- تقویت سیستم عصبی---کاهش وزن
عوارض تخم گشنیز
ایجاد واکنش های حساسیتی--کاهش بسیار زیاد قند خون--کاهش بیش از حد فشار خون