شنبلیله یکی از سبزیجات بسیار معطر است که اغلب به عنوان ترکیب اصلی در سبزی خورشت قورمه سبزی به کار برده میشود. البته در تهیه برخی از غذاهای دیگر کاربرد دارد ولی در این مورد مشهورتر است.
سبزی و حتی تخم شنبلیله خواص درمانی بسیار بالایی دارند. برجستهترین خاصیتی که دارد تاثیر بر کنترل دیابت است. اما خواص دیگری را نیز شامل میشود؛ بهبود کم خونی، کاهش تب، بهبود بیماریهای تنفسی و بسیاری از موارد دیگر از تاثیرات آن محسوب میشوند
طبع شنبلیله چیست؟
برای افرادی که مزاج حساسی دارند؛ نکته مهم برای مصرف گیاهان دارویی به طبع آنها مربوط میشود. در طب سنتی طبع شنبلیله را به طور کلی گرم و خشک معرفی کردهاند.
خواص درمانی سبزی و دانه شنبلیله
از برگهای نرم و دانههای این گیاه برای پخت و پز و مقاصد دارویی استفاده میشود.
هرچند برگ آن کمی طعم تلخی دارد، اما دانه دارای طعم تند و تیز و عطری خوش است.
این دانهها معمولاً خشک شده و سپس پودر میشوند.
همچنین میتوانید عصاره و مکملهای شنبلیله را در بازار پیدا کنید، اما قبل از مصرف هر گونه مکمل با دکترتان مشورت کنید.
کنترل دیابت با شنبلیله-- تولید شیر در پستان --- شنبلیله سطح کلسترول را به تعادل میرساند--- بهبود سلامت قلب —
درمان یبوست ---- درد مفاصل را فرومینشاند--- با سرماخوردگی و آنفولانزا مبارزه میکند--- کاهش مشکلات قاعدگی—