سویق چیست؟
سویق یک نوع ماده غذایی است که از آدر تفت داده شده تهیه می شود و در تولید غذاهای زیادی از آن استفاده می شود.سویق در عربی (صویق) و در فارسی به ( پست) نیز مشهور بوده است. طبق کتب به جا مانده از تاریخ،مخصوصا در دوره خوارزمشاهی، از این ماده غذایی در طب استفاده شده است. سویق از انوع حبوبات و غلات مختلف و هسته میوه ها و یا حتی خود میوه ها تهیه می شود مثل سویق گندم،سویق جو ( که به سویق لاغری نیز مشهور است )،سویق نخود،سویق سنجد،سویق برنج،سویق عدر و ییا سویق هایی از میوه هایی مثل سیب،آناناس،موز،دانه انار،کدو تنیل و ... تهیه می شود. در بعضی موارد نیز به صورت ترکیبی تهیه می شوند مثل ترکیب گندم و جو و یا ترکیبی از همه حبوبات که یکی از مهم ترین و پرخاصیت ترین سویق ها است.
سویق کودک حاوی شکر قهوه ای (سرلاک)
ترکیبات:سویق کودک از ترکیب سویق های جو،گندم،عدس،نخود،سنجد،و شکر قهوه ای تهیه شده است.
خواص:
- تقویت کننده عمومی بدن
- تقویت سیستم دفاعی بدن
- جلوگیری از پوکی استخوان
- تقویت حافظه
- جلوگیری و درمان یبوست
- سرشار از فیبر،اهن،مس و پتاسیم
- بهترین جایگزین فولیک اسید و قرص اهن
روش مصرف:
بهترین حالت مصرف،استفاده به همراه شیر ولرم می باشد(هر لیوان دو قاشق غذاخوری).یااینکه در تهیه انواع حلوا،کیک،شیرینی،سوپ و خورشت و.....(20 دقیقه قبل از خاموش کردن گاز)به میزان دلخواه ازاین محصول استفاده نمایید.
احتیاط: مصرف این سویق برای کودکان بالای 6 ماه توصیه می شود.