سویق چیست؟
سویق یک نوع ماده غذایی است که از آرد تفت داده شده تهیه می شود و در تولید غذاهای زیادی از آن استفاده می شود.سویق در عربی (صویق) و در فارسی به ( پست) نیز مشهور بوده است. طبق کتب به جا مانده از تاریخ،مخصوصا در دوره خوارزمشاهی، از این ماده غذایی در طب استفاده شده است. سویق از انوع حبوبات و غلات مختلف و هسته میوه ها و یا حتی خود میوه ها تهیه می شود مثل سویق گندم،سویق جو ( که به سویق لاغری نیز مشهور است )،سویق نخود،سویق سنجد،سویق برنج،سویق عدر و ییا سویق هایی از میوه هایی مثل سیب،آناناس،موز،دانه انار،کدو تنیل و ... تهیه می شود. در بعضی موارد نیز به صورت ترکیبی تهیه می شوند مثل ترکیب گندم و جو و یا ترکیبی از همه حبوبات که یکی از مهم ترین و پرخاصیت ترین سویق ها است.
سویق کودک - سرلاک
به طور کلی سویق کودک یک بمب انرژی برای تمام کودکانی است که به نوعی قدرت جسمانی کمی دارند و یا ضعیف هستند و وزن گیری خوبی ندارند و این ریسک وجود دارد که از نمودار های رشدی و وزنی خود عقب بمانند. بنابراین در درجه اول سویق کودک بهترین غذا برای وزن گیری نوزاد است. سویق به دلیل داشتن فیبر بالا به حرکات منظم روده بزرگ کودک کمک کرده و مانع از بروز یبوست می شود. به علاوه اگر کودک شما دچار اسهال شدید باشد، سویق می تواند این مشکل را نیز از بین ببرد.
طریقه مصرف
- حل کردن سویق در آب گرم: یکی از متداول ترین روش ها برای دادن سویق به کودک مخلوط کردن کمی پودر سویق با آب گرم است.
- ریختن سویق در ماست: کمتر کودکی است که ماست دوست نداشته باشد. یکی از بهترین روش ها برای دادن سویق به کودک ریختن آن در ماست است. به جای ماست می توانید از شیر هم استفاده کنید.
- سویق را با کمی شیره انگور یا شیره خرما مخلوط کنید تا حالت خمیری پیدا کند بعد آن را با دست با اشکال مختلف درآورید و به کودک بدهید. شیرینی طبیعی در کنار سویق،طعم آن را بسیار دلچسب تر می کند.
- سویق را می توانید در هر غذایی که کمی رقیق است مانند سوپ و آش و ... بریزید و آن را به کودک بدهید.
عوارض و معایب سویق کودک
به طور کلی عوارض سویق کودک چندان زیاد نیستند و این ماده غذای مغذی برای کودک است .با این حال در برخی موارد و در کودکانی که به مشکلات گوارشی مانند رفلاکس مبتلا هستند ممکن است نتیجه دلخواه را نگیرند.زیاده روی در مصرف آن می تواند منجر به افزایش وزن بیش از حد و چاقی کودک شود.
نکته: سویق به طور کلی غذا سنگینی محسوب می شود و بایید از شش ماهگی به بعد و در اندازه های کم شروع کرد.