دانههای کوچک سیاه و سفید چیا از گیاهی به نام سالویا هیسپانیکا (Salvia Hispanica) به دست میآیند که از خانوادهی نعناعیان است. دانههای چیا از نظر ظاهری شباهت بسیار زیادی به تخم شربتی دارند. دانه چیا در گذشته جزو خوراکیهای مهم برای تمدنهای مایا و آزتک بوده، چرا که میتوانستند انرژی خوبی از مصرف آن دریافت کنند. در واقع چیا در زبان مایاها به معنی قدرت بوده است.
خواص چیا
چیا سرشار از مواد مغذی است ولی کالری کمی دارد-- دانه چیاسرشار از آنتی اکسیدان است--تقریبا تمام کربوهیدرات موجود در دانه چیا از نوع فیبر است--دانه چیا سرشار از پروتئینهای خوب است---. فیبر و پروتئین زیاد دانه چیا برای لاغری مفید است--- دانه چیا سرشار از امگا ۳ است--- دانه چیا ممکن است خطر بیماریهای قلبی را کاهش دهد-- دانههای چیا بسیاری از مواد مغذی مهم برای سلامتی استخوانها را دارند--دانه چیا ممکن است قند خون را کاهش دهد--دانه چیا میتواند التهاب مزمن را کاهش دهد---
دانه چیا نهتنها از مواد مغذی، امگا ۳، آنتیاکسیدان و فیبر سرشار است، بلکه آمادهسازی و مصرف آن هم بسیار ساده است. بسیاری از افراد به راحتی دانههای چیا را به سریال صبحانه یا اسموتی خود اضافه و میل میکنند.
تحقیقات نشان داده است این دانههای گیاهی که از نظر ظاهری بسیار شبیه به تخم شربتی هستند، خواص زیادی از جمله کاهش وزن و کاهش التهاب در بدن دارند.