جو دوسر چست؟
جو دوسر، غلهای کامل است که به نام علمیAvena sativa شهرت دارد. بلغور جو که سالمترین و کاملترین شکل جو است، به زمان زیادی برای طبخ نیاز دارد. به همین دلیل بیشتر افراد، جو دوسر نیمه کوبیده (پَرک)، آردشده یا خُردشده را ترجیح میدهند. جوی فوری یا همان پرک، نوعی است که بیشترین فرآوری روی آن انجام شده که به کوتاهترین زمان برای پخته شدن نیاز دارد اما بافت آن حریره مانند میشود.
جو معمولا به شکل حریرهی جو برای صبحانه مصرف میشود، به این صورت که جو را با آب یا شیر میپزند. حریرهی جو را معمولا فرنی یا حلیم جو قلمداد میکنند. از جو در مافینها، گرانولا، کلوچه و سایر محصولات پخته شده نیز استفاده میشود
جو دوسر سرشار از آنتیاکسیدانهایی مانند اَونانترامید است-- جوی دوسر حاوی بتاگلوکان است که فیبر محلول بسیار قدرتمندی است—
جو دوسر، کلسترول را کاهش داده و از کلسترول LDL در برابر آسیب محافظت میکند-- جوی دوسر میتواند کنترل قند خون را بهبود ببخشد—
جو دوسر سیر کننده است و به کاهش وزن کمک میکند-- جو دوسرِ کاملا آردشده برای مراقبت از پوست مفید است—