گلاب چیست؟
گلاب از عرقیات ایرانی است که علاوه بر مصرف خوراکی از خاصیت درمانی بسیاری نیز برخوردار است که تنها در گلاب های باکیفیت یافت می شود و نباید از این ماده خوشبو که در کشور به صورت فراوان یافت می شود غافل ماند.در کنار محصولات غذایی و نوشیدنی ها، از گلاب در تولید محصولات زیبایی نیز استفاده می شود. طبیعت گلاب گرم و و معتدل بوده و سرشار از ویتامین های E و C می باشد.
گلاب دو آتیشه چیست؟
به طور کلی گلاب از تقطیر گل محمدی به دست می آید. با این حال اگر بعد از یکبار گلاب گیری،گل محمدی را مجددا درون گلاب بریزیم و تقطیر مجدد انجام شود گلابی با غلظت بالا به دست می آید که گلاب دو آتیشه نامیده می شود.. این گلاب طعم نسبتا تلخی دارد.
فرآیند گلاب گیری با تقطیر آب و گل محمدی
گلاب دو آتیشه چه خواصی دارد؟
گلاب در طب سنتی ایرانی دارای خواص فراوانی است که مهم ترین آن آرام بخش بودن آن است. شاید به همین دلیل است که در مراسم عزاداری از آن استفاده می شود. گلاب علاوه بر خاصیت آرام بخشی ضد استرس هم هست. همچنین به دلیل تقویت سیستم عصبی، مصرف آن یا بوئیدن آن در درمان بسیاری از سردردها هم کاربرد دارد. به هنگام شب برای رفع بی خوابی موثر است. از طرفی برای کاهش خستگی می توان آن را مصرف کرد. برای تقویت لثه توصیه می شود. حتی برای بهبود آفت های دهان کاربرد دارد. گلاب به عنوان یک پاک کننده مناسب برای پوست قابل استفاده است و به شادابی پوست کمک می کند. گلاب برای معده و مخصوصاً دهانه معده مفید است، بنابراین می تواند در رفع نفخ یا ریفلاکس موثر باشد. گلاب برای مجاری هوایی و ریه ها نیز مفید است. نرم کننده و لینت دهنده مجاری هوایی و گلو و حلق است. بخصوص برای افرادی که در شغلشان زیاد از حنجره خود استفاده می کنند نظیر مداحان و خوانندگان، آموزگاران، قاریان و امثالهم مفید است.