سه بخش از غلات کامل وجود دارد. سبوس یا پوست گندم خارجی ترین بخش غلات است که حاوی فیبر، آنتی اکسیدان و ویتامین های
b می باشد. درونی ترین بخش آن ریشه گندم محسوب می شوند و سرشار از ویتامین های b هستند و مواد معدنی، پروتئین و چربی
سالم دارند. اندوسپرم هم در میانه قرار گرفته که حاوی کربوهیدرات است. زمانی که آرد سفید تصفیه شده را درست می کنند، معمولاً
سبوس و لایه داخلی را برمی دارند و فقط اندوسپرم باقی می ماند که سرشار از کربوهیدرات است. در نتیجه مواد مغذی اصلی آن از
بین می رود و حتی ممکن است به بدن آسیب برساند.
دانه گندم از سه بخش اصلی تشکیل شده است
جوانه: حاوی چربی و اندکی پروتئین؛
سبوس: حاوی فیبر؛
آندوسپِرم: حاوی نشاسته و مقادیری پروتئین.
آرد سفید طی مراحل تصفیه از جوانه و سبوس پاک میشود و فقط آندوسپرم گندم برایش باقی میماند. بهعبارتی حاوی مواد مغذی
کمتری است، چراکه عمده فیبر و پروتئین گندم در جوانه و سبوس ذخیره میشوند.
ایندرحالیاست که جوانه و سبوس در آرد کامل نگه داشته شدهاند. بنابراین آرد کامل گندم انتخاب مغذیتری است.