کشمش ،در واقع همان انگور خشک است که طبیعت آن گرم و خشک می باشد.
کشمش آفتاب خشک به کشمش پلویی معروف است و کیفیت و قدرت بالا و طعم خوبی دارد. همان طور که انگور انواع و اقسام مختلف دارد ،طبیعی است که این تنوع را در کشمش نیز بتوان یافت.
کشمش سیاه یا قهوهای که به خاطر کاربرد آن در بعضی پلوها مانند عدس پلو و…به کشمش پلویی معروف است.
کشمش طلایی از خشک کردن انواع مختلف انگور بیدانه به دست می آید و به رنگ زرد کهربایی یا قهوهای روشن موجود است.
کشمش پلویی علاوه بر اینکه در بعضی از غذاها و سالادها استفاده میشود ،در شیرینیها ،کیکها و دسرها نیز عامل طعمدهنده است.
خواص کشمش
کشمش باعث کاهش بیماری های لثه و دهان می شود.---در هضم غذا بسیار موثر است.--فشار خون را کنترل می کند.---باعث جلوگیری از دیابت شده و به درمان آن کمک می کند.---از سرطان جلوگیری می کند.--عناصر موجود در آن به درمان کم خونی کمک می کند.
فیبر موجود در کشمش می تواند با کاهش اشتها و پیشگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن کمک کند.
بور موجود در کشمش باعث تقویت حافظه شده و خطر ابتلا به بیماری های زوال عقل یا آلزایمر را کاهش می دهد.
از بیماری های قلبی جلوگیری می کند.
باعث استحکام استخوان ها می شود.
ازبروز بسیاری از بیماری ها و امراض پوست و مو جلوگیری می کند.
پتاسیم موجود در کشمش ،از تشکیل سنگ کلیه وعود کردن آن جلوگیری می کند.