سویق چیست؟
سویق یک نوع ماده غذایی است که از آرد تفت داده شده تهیه می شود و در تولید غذاهای زیادی از آن استفاده می شود.سویق در عربی (صویق) و در فارسی به ( پست) نیز مشهور بوده است. طبق کتب به جا مانده از تاریخ،مخصوصا در دوره خوارزمشاهی، از این ماده غذایی در طب استفاده شده است. سویق از انوع حبوبات و غلات مختلف و هسته میوه ها و یا حتی خود میوه ها تهیه می شود مثل سویق گندم،سویق جو ( که به سویق لاغری نیز مشهور است )،سویق نخود،سویق سنجد،سویق برنج،سویق عدر و ییا سویق هایی از میوه هایی مثل سیب،آناناس،موز،دانه انار،کدو تنیل و ... تهیه می شود. در بعضی موارد نیز به صورت ترکیبی تهیه می شوند مثل ترکیب گندم و جو و یا ترکیبی از همه حبوبات که یکی از مهم ترین و پرخاصیت ترینت.سویق ها است.
ایـن سـویـق بـه صـورت سنتی و از هسته ، گوشت و پوست سنجد ارگانیک تهیه شده است. سویق ترکیبی بسیار ساده اما با خواص اعجاب انگیز است. در واقع اگر بخواهیم به طور خلاصه سویق را معرفی کنیم باید گفت غذایی کامل و دارویی موثر و مفید است و اگر به آن، خصوصـا سویـق جـو بمب انرژی بگویـیم کاملا تعبـیر به جایی است. سویق از جمله فرهنگ اسلامی است که به فراموشی سپرده شده و اثری از آن در سبد تغذیه سالم خانوادههـا نیست.
موارد مصرف:
- تـقـویــت سـیـستـم ایمـنـی
- تقـویـت قوای جسمانی
- پیشگیری و درمان پوکی استخوان
- رشد و استخوانسازی بهتر کودکان و...
طریقه مصرف:
۲ قاشق غذاخوری محلول در شیر یا به صورت خشک، ناشتا میل شود.