ادویه تندوری چیست؟
ادویه تندوری (Tandoori) ترکیبی از ادویههایی است که مخصوص استفاده به همراه یک تندور یا تنور گلی درست میشود.
تندور در واقع نوعی تنور استوانهای است که در کشورهایی از جمله هندوستان، افغانستان و ایران استفاده میشود و سوخت آن اکثرا از ذغال و چوب است.
بنابراین، با توجه به این که همه در خانه خود یک تندور ندارند، خرید ادویه تندوری یا تهیه آن در خانه راهحل بهتری است.
خواص ادویه تندوری
خرید ادویه تندوری با توجه به مزایای متعددی که دارد باید اولویت هر آشپز و افرادی باشد که به غذاهای تند علاقه دارند.
این ادویه مغذی ترکیبات مفید زیر را دارد:
فیبر: در بین ترکیبات ادویه تندوری هل و فلفل سیاه دیده میشوند که هر دو سرشار از فیبر هستند. بعضی ادویههای دیگر مانند جوز هندی و میخک نیز مقدار فیبر بالایی دارند.
مواد معدنی: زنجبیل و هل جزو ترکیباتی هستند که منگنز و مس زیادی دارند. در بین اجزای ادویههای موجود در این ادویه هندی مواد معدنی دیگری مانند آهن، کلسیم و منیزیم نیز دیده میشوند.
ویتامینها: در تهیه این ادویه از فلفل کاین (فلفل تند قرمز هندی) استفاده میشود که سرشار از ویتامینA است. میخک و هل نیز ویتامینC بالایی دارند.
ادویه تاندوری مزایای مختلفی برای سلامت انسان دارد که به چند مورد آنها اشاره میکنیم:
اضافه وزن: افرادی که چاق هستند باید خرید ادویه تاندوری را به فهرست خرید ماهیانه خود اضافه کنند، چون با مصرف این ادویه زودتر احساس سیری میکنید و جلوی پرخوری شما گرفته میشود.
یبوست: ترکیبات ادویه تندوری همانطور که بالا گفتیم فیبر بالایی دارند، بنابراین به عبور مواد غذایی از طریق روده کمک میکنند و میتوانند برای درمان یبوست مفید باشند.