خرید خلال نارنج در اغلب موارد برای پخت مربا و برخی از غذاهای ایرانی مورد استفاده قرار میگیرد. اما خوب است تا با نگاه علمیتر به خواص این ماده خوراکی نگاه کنیم. میوه نارنج یا پرتقال طبع سردی دارد اما پوست آن دارای طبع گرم و مرطوبی است، این ماده خوش رنگ و بو بسیار نشاط آور است، به تقویت معده و روده کمک نیز میکند
فواید خلال نارنج
خلال نارنج خواص بسیاری دارد، از خواص این ماده خوش عطر و طعم افزایش ایمنی بدن است.
درمان سینوسها: خلال نارنج به دلیل داشتن منابع بسیار زیادی از ویتامینC درمان موثری برای سینوس ها و سرما خوردگی است. چند تکه پوست نارنج خشک شده را در آب داغ قرار دهید.
چای نارنج برای زمانی که شما احساس افسردگی دارید مفید است. مرکبات سینوس ها را باز می کند. چند تکه چوب دارچین را به چای اضافه کنید تا مزه تندی به آن بدهید.
درمان خشکی مو: برای درمان خشکی موی خود، پوست نارنج خرد شده را به آب اضافه کنید و بگذارید به مدت یک شب بماند. روز بعد، می توانید این مخلوط را به موهای خود بزنید تا از شوره سر خلاص شوید.
کاربرد خلال نارنج
از کاربرد خلال نارنج در آشپزی پخت مربای آن است، اگر در کنار آن خلال بادام نیز وجود داشته باشد طعم بهتری را به مربای نارنج خواهد داد. در پخت برخی غذاهای ایرانی مانند: مرصع پلو، شیرین پلو، مرغ و... ( برای گرفتن بوی زهم آن) استفاده میشود.
با خرید خلال نارنج میتوانید رنگ و بویی تازه به مهمانی ها چای و تزئینات سفره یلدا و…باکمترین هزینه بدهید. از خلال نارنج برای تزئینات ژله ها و دسرهای دیگر نیز استفاده می شود.
به علاوه میوه خشک برای تهیه انواع شیرینی ها و کیک های خانگی مورد استفاده قرار میگیرد.
خلال نارنج یا پوست پرتقال خشک یک انتخاب مناسب برای تهیه انواع چای ودمنوش است. شما میتوانید برای خوش عطر کردن دمنوشها خلال نارنج را در محتوای دمنوش خود اضافه کنید.
رنگ و طعم خلال نارنج
رنگ خلال نارنج با توجه به درجه کیفیت محصول (میوه تازه، دستگاه خشک کن، فرایند و …) متفاوت است. نارنج خلال شده ی مرغوب اندکی تیرهتر از پوست میوه تازه آن است.